Voorpoten van konijn

Laat de voorpootjes van konijn iets bijsnijden zodanig dat ze op uw bord passen.

Lekker laten stoven tot ze bijna loskomen van het been.

De saus ontvetten en binden met in water opgeloste maïzena.

Lekker in de zomer. Twee voorpootjes zijn voldoende per persoon.

Klaarmaken kan enkele dagen op voorhand.


Gestoofde filet van konijn.

De filets werden vacuüm verwerkt en meegenomen op vakantie. De boontjes werden uit het vriesvak gekozen mals gekookt en even opgebraden.

Wat groenten en een gekookte aardappel.

Uiteraard werden onze kruiden met mate gebruikt voor het konijn.

Bestel even via de telefoon en geef ons even de tijd.

Afhalen van betaalde producten kan altijd maar dat wist u al.

Gebraden kip met sla

Het kan eenvoudig. Gebraden kip.

De vleugeltjes werden gebraden met wat kruiden, zonder toevoeging van water.

Sla, dressing, gebakken aardappeltjes die we over hebben omdat we gisteren te veel gekookt hadden en de tomaten werden besprenkeld met olie en fijn gesneden ui. Om die zo fijn te krijgen worden de uien gesneden, gemixt in wat water en dan even door een zeef.

Lekker verfrissend


ITALIAANS KIEKEN

Een klant meldt ons dat hij met vakantie is.

Tegelijkertijd stuurt hij ons een foto van een Italiaans kieken met de kruiden die hij bij ons gratis krijgt.

Onze kruiden zijn voor onze vaste klanten.

Als hun potje leeg is dan wordt het gewoon terug gevuld.

Leo kocht bij ons videevulsel en het enthousiasme was zo groot dat hij deze foto nam.

Gewoon wat frietjes en groenten. Dit was voldoende om er een lekkernij van te maken.

Eenvoudige dagelijkse keuken.

Wat dacht u van een half piepkuiken met gewoon wat aardappelen  en gestoofde prei.    Kook de prei even gaar en daarna stoven om de smaak te versterken.

Mooie combinatie is verse wortel fijn gesneden, laten koken tot ze gaar zijn, kook erwten die te koop zijn in de diepvriesvakken, en fruit aan met wat verse boter.

Mocht u wat saus willen, ontvet de jus die je in uw pot hebt na de bereiding en binden doe je best met instant maïsbloem.

Zie even onderaan de video hoe je best saus ontvet.

Tijdens een trip met de fiets hebben we een overnachting geboekt waar we konden koken.

Het moest best eenvoudig zijn.

We hadden een zakje rijst, wat currysaus uit een pakje en kipfilets vacuüm meegenomen.

Snel klaargemaakt omdat we de filets overlangs gehalveerd hadden.

Eenvoudig en toch best lekker. 

Het kippenvlees wordt twee keer gemalen, zacht gekruid en handmatig geperst in gesteriliseerde schapendarm.

Een lekkernij voor jong en minder-jong, deze presentatie was met wortel, erwten en wat aardappel.

Heeft u wat overschot, gebruik de worsten als beleg op de boterham.

In dit filmfragment tonen wij het ontvetten van saus.

Onze recepten vermelden steeds de aanwezigheid van een hoeveelheid jus en hier bovenop een kleine hoeveelheid vet. Verwijder dit vet met een lepel en bindt deze jus met maisbloem.  Zo  ontstaat een gebonden saus waarmee we het vlees napperen.

Bij het gebruik van instant maïzena, blijft ontvetten de boodschap, doch het doseren van de hoeveelheid maisbloem is wel eenvoudiger.

Vraag ons verdere uitleg.

napperen = overtrekken met saus