©  Valentijn's Kieken van HERMANS

Klik op de foto om te vergroten

Verras uw geliefde met een lekkere gefarceerde artisanale kip van HERMANS.  Succes verzekerd.  U krijgt er het recept, de kruiden en de saus gratis bij.

Meer info

Verras uw gade en jullie kroost op Valentijnsdag met een "gemarmerde kip" zoals die genoemd wordt door onze kleinkinderen.  Het is een Artisanale kip met vrije uitloop, die 's nachts of bij slecht weer verblijft in een grote verwarmde stal op een met stro bedekte vloer en gezonde voeding krijgt.  Het is een topproduct, mals, lekker en uiteindelijk toch nog betaalbaar.  De kip wordt door ons handmatig ontdaan van het karkas en  het bekken.  Ze wordt dan gearomatiseerd met Courvoisier***, onze befaamde kruidenmengeling en gevuld met gemalen kwaliteitsvlees, zowel rund als varken, eieren en staafjes herfsttruffel.  Dan wordt de kip gewikkeld in een ovenbestendig net, dat slechts na de bereiding in de oven kan en mag losgeknipt worden met behulp van een uitermate scherpe schaar.  Regelmatig overgieten, desnoods met een tasje water als er zich nog geen saus in de slede bevindt.

Afwerken van de saus

De kip uit de slede halen en de saus uit de slede in een pot gieten.  De slede uitspoelen met twee tassen water. Dit bij de saus gieten.  De kip, omwikkeld met de aluminiumfolie, terug in de oven zetten om warm te houden.  Al het vet van de saus zorgvuldig met een lepel verwijderen.  U hebt uit onze keuken 500cc fond meegekregen die wij zelf op basis van kalkoen hebben bereid.  U mag deze fond bij de saus gieten, de saus aan de kook brengen en binden met in water opgeloste maïzena.

Room en cognac bijvoegen en eventueel met onze kruiden verder op smaak brengen.

Bij de afhaling bezorgen wij U een eenvoudig recept en nog een beetje extra kruiden.